dijous, 13 de setembre del 2018

Amanida de pasta amb vinagreta de tè matcha

Ja feia molt de temps que em rondava fer alguna recepta diferent amb tè matcha. Després de madalenes, galetes, batuts i lattes vaig pensar a fer una vinagreta. Si, estrany i diferent, vinagreta amb tè matcha, però he de dir que m'ha sorprès i per això vull compartir la recepta amb vosaltres afegint.la a una amanida de pasta. En aquest cas la pasta és sense gluten, però us quedarà bé amb qualsevol tipus de pasta.

Ingredients:

- 250 grs. de fusilli de blat de moro i arròs Natursoy (sense gluten)
- 1 bloc de tofu Italiana Natursoy (amb herbetes)
- Tamari (o salsa de soja)
- 50 grs. aprox de sèsam torrat
- tomàquets cherry
- germinats al gust

Primer prepararem la vinagreta, així si passa una estona (o fins i tot unes hores) el gust s'intensificarà.

- 10 grs. de tè matcha
- 3 cullerades soperes de vinagre de poma
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- un grapat de nous o els fruits secs que ens vinguin de gust
- sal

Comencem:

- Escalfar aigua (uns 50 ml. i que no bulli) i l'afegim al matcha, el batem i deixem que s'atemperi
- Afegim l'oli, el vinagre de poma i la sal
- Fem a trocets les nous o els fruits secs i els afegim casi tots a la vinagreta
- Passem tots els ingredients a un pot, el tanquem i l'agitem per tal de que tots els ingredients es barregin bé.
Podem modificar algún ingredient si volem la vinagreta més suau o més intensa. La guardem a la nevera

Tofu:

- el fem a bocinets petits i el passem a un bol on el macerarem amb tamari unes hores
- l'escorrerem, el rebossarem amb les llavors de sèsam i el passem per la paella
- deixem refredar


- Coure la pasta en aigua bullint uns 15 min (o seguint les instruccions del paquet si la pasta és diferent). Colar i deixar refredar.


A muntar l'amanida:

- Posem la pasta a una plata, hi afegim els tomàquets cherry, unes quantes nous, el tofu a trocets, l'amanim amb la vinagreta i finalment per sobre hi posem els germinats i ara...nyam nyam, ja teniu una amanida diferent.


Aprofiteu que d'aqui a quatre dies ja farà fresca i no ens vindrà tant de gust!!!




1 comentari:

  1. quina bona pinta!!!!, faré la vinagreta per que tinc ganes d'utilitzar el te matcha, i com em vas explicar, obtenir la quantitat de propietats que té.
    Gràcies per aquestes idees tan genials.

    ResponElimina