diumenge, 22 de març del 2020

Pastís de pastanaga sense farina

Hola!!
Són dies díficils, estem passant una situació molt complicada i estranyament quan tothom està de "confitament" (com em va dir la Marina ahir amb una nota d'humor) jo estic mandrosa. Però com que no ens hem de dèixar vèncer pel desànim ni la mandra i la Paloma (una pucelana que aixeca l'ànim només amb el seu "hola carinyo" quan entra a la botiga ) té moltes ganes de tenir la recepta, doncs aqui us la passo.
El seu ingredient principal és la farina d'ametlla i quan en aquests dies tothom fa pastisseria i les farines clàssiques(i la mantega) desapareixen de totes les botigues (incloent la meva) potser trobareu la d'ametlla arraconada a casa des dels dies dels Panellets.

Ingredients (tots eco en el meu cas)

- 250 grs. de pastanaga ratllada
- 8 galetes Maria d'espelta o de civada o sense gluten
- 5 ous
- 250 grs. de farina d'ametlla
- 150 grs. de sucre golden o morè de qualitat
- 1 punta de canyella
- 2 culleradetes de llevat

Glaça:
- 250 grs. de sucre glaç
- 5 culleradetes de suc de llimona
- 1 culleradeta d'ametlles senceres, avellanes, nous...

A treballar:

- triturar les galetes
- separar els ous de les clares
- barrejar els rovells, la pastanaga ratllada, la farina d'ametlles, les galetes triturades, el sucre, la canyella i el llevat
- muntar les clares a punt de neu amb una punta de sal i afegir.les amb molt de compte a la barreja anterior
- Ho passem tot a un motllo rodó o de plum cake (com en el meu cas) i ho enfornem a 180º uns 40 minuts o fins que al punxar.lo ens surti ben net
- esperem una estoneta i el passem a una reixeta i deixem refredar

Glaça:
- tamisar el sucre glaç i barrejar.lo bé amb el suc de llimona fins que ens quedi ben espesset
- repartir la glaça per sobre del pastís, després els fruits secs i esperar unes 3 hores fins que qualli

A veure que us sembla!!! espero que el gaudiu!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada