Tenia un paquet de polenta (sèmola de blat de moro) que em van regalar i que no sabia ben bé que fer.ne (bé, alguna idea em ronda pel cap però encara no ho tinc clar) i fullejant un especial de galetes vaig trobar una recepta de galetes amb polenta que em van cridar l'atenció. Són ràpides de fer i ben curioses, a tots ens han agradat moooooooolt i a més són molt vistoses i sense gluten, així que si un dia voleu quedar bé i fer.les per a un berenar o de postres per a un sopar quedareu segur beníssim (que diuen els menorquins)!
Ingredients:
- 100 grs. sucre golden o blanc del Paraguai
- 80 grs. de mantega a temperatura ambient
- 150 grs. de polenta
- 50 grs. de farina de civada sense gluten
- 0.5 cull. de postres de llevat
- 1 punta de sal
- 2 ous eco
Farcit i decoració:
- ametlla granet, meitats d'avellanes o de nous
- 80 grs. de xocolata 76%
- 50 ml. de crema d'ametlla, civada o nata
- una punta de canyella i de gingebre
A treballar:
- Amb l'amassadora barregem la mantega, el sucre, els ous, la farina, el llevat i la polenta fins que tinguem una massa ben llisa.
- Escalfem el forn a 180º (160º amb ventilador)
- Preparem una safata amb paper d'enfornar i passarem la massa a una mànega pastissera. Farem uns cercles d'uns 3 cm de diàmetre ben separats i procurarem que ens surti una quantitat de galetes parells, ja que les haurem de muntar en dos pisos quan estiguin fredes.
- Enfornem uns 10 minuts i quan estiguin dauradetes les treiem i les deixem refredar a una reixeta
Farcit i decoració:
- Tallem la xocolata a bocinets
- Escalfem la crema i la treiem del foc i hi afegim la xocolata a trocets fins que es fongui. Ara hi afegim la canyella i el gingebre. Deixem que la mescla es refredi fins que casi sigui sòlida.
- Ara agafem les galetes i amb una cullera hi posem un botonet de la xocolata. Les tapem amb una altra galeta i hi posem un altre botonet de xocolata i el fruit sec que haguem triat. Deixem que la xocolata s'assequi del tot i se solidifiqui i a berenar!!!!
Ingredients:
- 100 grs. sucre golden o blanc del Paraguai
- 80 grs. de mantega a temperatura ambient
- 150 grs. de polenta
- 50 grs. de farina de civada sense gluten
- 0.5 cull. de postres de llevat
- 1 punta de sal
- 2 ous eco
Farcit i decoració:
- ametlla granet, meitats d'avellanes o de nous
- 80 grs. de xocolata 76%
- 50 ml. de crema d'ametlla, civada o nata
- una punta de canyella i de gingebre
A treballar:
- Amb l'amassadora barregem la mantega, el sucre, els ous, la farina, el llevat i la polenta fins que tinguem una massa ben llisa.
- Escalfem el forn a 180º (160º amb ventilador)
- Preparem una safata amb paper d'enfornar i passarem la massa a una mànega pastissera. Farem uns cercles d'uns 3 cm de diàmetre ben separats i procurarem que ens surti una quantitat de galetes parells, ja que les haurem de muntar en dos pisos quan estiguin fredes.
- Enfornem uns 10 minuts i quan estiguin dauradetes les treiem i les deixem refredar a una reixeta
Farcit i decoració:
- Tallem la xocolata a bocinets
- Escalfem la crema i la treiem del foc i hi afegim la xocolata a trocets fins que es fongui. Ara hi afegim la canyella i el gingebre. Deixem que la mescla es refredi fins que casi sigui sòlida.
- Ara agafem les galetes i amb una cullera hi posem un botonet de la xocolata. Les tapem amb una altra galeta i hi posem un altre botonet de xocolata i el fruit sec que haguem triat. Deixem que la xocolata s'assequi del tot i se solidifiqui i a berenar!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada