Doncs mira per on que la Silvia em va regalar una bosseta de farina de civada sense gluten i com que ja sabeu que m'agrada molt la pastisseria vaig decidir fer front a un repte que tenia ja feia temps: un pastís sense gluten! Potser pensareu que és una ximpleria però pel que veig no és fàcil fer un pastís sense gluten que a més sigui bo i flonjo. I ves per on que aquest és espectacular, molt gustós i molt flonjo!!!!
Ingredients (tots eco)
- 100 grs. de xocolata 70%
- 125 grs. sucre de coco
- 1 punta de vainilla en pols
- 3 ous
- 1 punta de sal
- 200 grs. de farina de civada sense gluten (Sol Natural)*****
- 2 cullerades soperes cacau pur en pols
- 2 cullerades postres canyella en pols
- 1 cullerada postres gingebre en pols
- 2 cullerades postres llevat en pols
- 150 ml. suc de taronja
- 200 grs. farina ametlla
- 2 cullerades nabius deshidratats Sol Natural
A treballar:
- Separar els rovells de les clares i muntar les clares a punt de neu. Reservem
- Fondre la xocolata al bany maria. Reservar
- Batre la mantega, el sucre de coco, la sal i afegir els rovells
- Afegir les clares a punt de neu molt a poc a poc amb una llengua per evitar que baixin
- Afegir el suc de taronja i la xocolata fosa
- Afegir la farina d'ametlla i els nabius deshidratats
- Barrejar la farina, les espècies, el cacau en pols i el llevat i afegir-ho a la massa poc a poc
- Ho passem tot a un motllo rodó i ho enfornarem a 180º aproximadament una hora
- Ho deixarem uns 10 min al motllo i amb molt de compte el desmotllarem
- Quan el pastís estigui fred el podem partir en dos amb molt de compte i farcir.lo amb melmelada de gerds
Ja veureu que us agradarà molt i molt!!!! 😋😋😋
***** Si el voleu fer amb farina amb gluten podeu fer servir farina d'espelta o de blat
Ingredients (tots eco)
- 100 grs. de xocolata 70%
- 125 grs. sucre de coco
- 1 punta de vainilla en pols
- 3 ous
- 1 punta de sal
- 200 grs. de farina de civada sense gluten (Sol Natural)*****
- 2 cullerades soperes cacau pur en pols
- 2 cullerades postres canyella en pols
- 1 cullerada postres gingebre en pols
- 2 cullerades postres llevat en pols
- 150 ml. suc de taronja
- 200 grs. farina ametlla
- 2 cullerades nabius deshidratats Sol Natural
A treballar:
- Separar els rovells de les clares i muntar les clares a punt de neu. Reservem
- Fondre la xocolata al bany maria. Reservar
- Batre la mantega, el sucre de coco, la sal i afegir els rovells
- Afegir les clares a punt de neu molt a poc a poc amb una llengua per evitar que baixin
- Afegir el suc de taronja i la xocolata fosa
- Afegir la farina d'ametlla i els nabius deshidratats
- Barrejar la farina, les espècies, el cacau en pols i el llevat i afegir-ho a la massa poc a poc
- Ho passem tot a un motllo rodó i ho enfornarem a 180º aproximadament una hora
- Ho deixarem uns 10 min al motllo i amb molt de compte el desmotllarem
- Quan el pastís estigui fred el podem partir en dos amb molt de compte i farcir.lo amb melmelada de gerds
Ja veureu que us agradarà molt i molt!!!! 😋😋😋
***** Si el voleu fer amb farina amb gluten podeu fer servir farina d'espelta o de blat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada