dimarts, 3 de gener del 2012

Pastís ràpid de poma

I de sobte et trobes que te'n vas d'Erasmus i un amic creu que el que et cal és un llibre de cuina "perquè la mama no hi serà", el meu primer llibre de cuina i quina poca gràcia em va fer en el seu dia!!! Poc a poc ens vam començar a fer amics i ara ja fa uns quants anys que anem junts. El llibre en qüestió és "La cuina ràpida de la Glòria Baliu" i és on vaig trobar la recepta que us presento, un pastís de poma senzill i ràpid quan ja n'has fet uns quants, perquè el meu primer pastís de poma (i primer pastís en general!) va ser digne de la cuina de Ferran Adrià, totalment deconstruït, boníssim si, però deconstruït.

Pastís ràpid de poma

Ingredients:
  • 1 poma grossa o 2 de petites
  • 100 grs. de farina
  • 100 grs. de sucre
  • 100 grs. de mantega
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 cullerada sopera de rom (opcional)
  • sucre per tirar-lo per sobre
  • una culleradeta de canyella (el meu toc personal, crec que hi queda molt bé)
  • Opcional:  posar al damunt nous, ametlles, fruita en almívar...

Preparació:  

  • Fonem la mantega, l'aboquem en un bol gros i hi afegim el sucre, ho batem tot fins que ens quedi una pasta suau, afegim la farina, el llevat i els ous sencers i continuem barrejant fins que tots els ingredients s'hagin integrat.
  • Untem un motlle rodó amb mantega i hi aboquem la massa.
  • Pelem la poma, li traiem el cor i en fem un talls finets que anem posant en forma d'aspes de molí damunt del pastís.
  • Posem el pastís al forn preescalfat a uns 180º
  • Al cap d'uns 20 minuts el punxem amb una agulla, escuradents...si surt net ja el podem treure del forn
  • Escampem sucre per sobre, la cullerada de rom i el gratinem durant 2-3 minuts o fins que estigui daurat
  • Deixem refredar i desmotllem
És un pastís senzillet, però que sempre ens farà quedar bé si no tenim gaire temps o organitzem un àpat improvisat...Bon profit!

3 comentaris:

  1. Fantàstic! Prenc nota, encara que, com ja saps, el meu, més aviat, és el tast, no l'elaboració....

    Benvinguda a la blogosfera.

    Muacx,

    Anna

    ResponElimina
  2. Senzillet però resultón es a dir una magnifica combinació. I el toc personal de canyella.... Mmmmmm, m'encanta. I ja saps que jo també m'apunto a qualsevol tasting.
    Petons

    ResponElimina
  3. i nous a la massa...si que és senzillet, però clar, no tenia gaires estris a mà en aquells moments...el "corró" va acabar a un contenidor de vidre verd (ja sabem que els alemanys són els reis del reciclatge, jajajaja)

    ResponElimina