diumenge, 1 de febrer del 2015

Seitan estofat amb mel

Hola!

aquesta recepta a mi m'agrada molt per aprofitar la verdura quan no ens en queda gaire  per exemple o no tinc ganes de convertir·la en crema. També ens aguanta uns dies ben tapadet a la nevera i com a sopar o dinar de taper és perfecte!. La recepta l'he adaptat de la que apareix al llibre "Viatge nutritiu" (Icaria Editorial), llibre que ha passat ser llibre de capçalera per la seva senzillesa a l'hora de preparar receptes vegetarianes boníssimes i a més dividit en estacions. A veure que us sembla aquest seitan!!!!


Ingredients:


- 1 peça de seitan
- 3 o 4 pastanagues a rodanxes
- 1 grapat de xampinyons fets petits
- 1 ceba feta petita
- 1 carbassó a trocets
- 1 poma royal gala
- 1 cullerada sopera de mel
- 1 raig de soja o tamari per substituir la sal
                                                   

Anem per feina:

- Escalfar una cassola amb una mica d'oli d'oliva i posar·hi la ceba per a què es vagi estovant (no sofregint).
- Quan ja estigui una mica toveta afegir-hi la pastanaga a rodanxes primetes...amb paciència esperar a que s'estovi (li costa una mica), després hi podem afegir el carbassó i els xampinyons i al cap d'uns minuts la poma tallada a trocets.
- Remenem i hi afegim una cullerada sopera d'una bona mel, el raig de soja o tamari i ho mig cobrim amb aigua (veurem que canvia el color del suc i s'enfosqueix). Deixarem bullir uns 5 min
- Mentrestant fem el seitan a rodanxes i ho afegim a les verdures cobrint-lo amb el suc i verdures per a què agafi gust. El deixarem coure també uns 5 min i ja està llest.




Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada