La recepta original és de la web www.joyofbaking.com (Apple streusel) i jo l'he adaptat una mica, la trobava boníssima però un pèl massa dolça....
A més s'ha d' aprofitar que ara trobareu les pomes en el seu millor moment!!
Ingredients del crumble:
- 65 grs. farina blanca blat o espelta
- 1/2 culleradeta de postres de canyella
- 40 grs. mantega freda tallada a trocets
- 50 grs. sucre de canya
- 30 grs. avellana torrada picada o nou picada
Massa base del pastís:
- 130 grs. farina blanca blat o espelta
- 1 culleradeta postres llevat
- una punta de sal
- 60 grs. mantega a temperatura ambient
- 100 grs. sucre golden o de canya
- 1 ou
- 1 sobre sucre avainillat
- 80 ml. beguda civada, arròs o llet
- 3 pomes pelades i a talls prims
A treballar una mica:
Primer de tot escalfem el forn a 180º i tenir llest un motlle d'uns 20 cm. de diàmetre (no ha de tenir un diàmetre gaire gran perquè no és un pastís que quedi gaire alt)
Preparem el topping:
En un bol gran barrejar la farina i la canyella. Aixafar la mantega amb una
forquilla fins que s’assembli a unes molles grans. Afegir el sucre morè i les
avellanes o nous a trocets petits. Reservar mentres preparem la massa del pastís.
Preparem la massa del pastís:
En un bol barregem la farina, el llevat i la sal.
Agafem un altre bol i amb l'amassadora batem la mantega fins
que tingui una consistència suau i cremosa. Afegim el sucre i batem fins
aconseguir una consistència esponjosa. Afegir aleshores l’ou i el sucre avainillat
i continúem batent. Ara afegirem la barreja de farina i la beguda de cereals/llet
alternativamente, es bat només fins que s’hagi barrejat. Posar la barreja en el
motlle i allisar amb una espàtula.
Distribuir uniformement els talls de poma sobre la massa i cobrir.ho amb el
topping.
Enfornar durant uns 30minuts o fins que al punxar la massa l'escuradents ens sorti net.
El treurem del forn i es deixar refredar 5 min. dintre del motlle. Si el treiem abans pot ser que es trenqui el topping, que és la gràcia del pastís.
Au!!! ja m'explicareu què us sembla!!! A gaudir·lo!!
Quina pinta!!
ResponElimina