diumenge, 11 de gener del 2015

Galetes amb melmelada: Linzerkekse

I continuem amb receptes de galetes...aquesta recepta ja feia temps que la tenia al cap però com sempre no trobava el temps per posar-m'hi i la veritat és que el resultat val la pena, així que crec que la repetiré aviat i ja tinc l'ocasió pensada...una trobada amb les amigues ganxeteres!!! Noies neu buscant una tarda de diumenge!!!

Au a treballar una mica:

Ingredients:

- 250 grs. de farina d'ametlla
- 250 grs. de mantega a temperatura ambient
- 250 grs. de sucre golden light o del Paraguai
- 1 cullerada de postres de canyella
- 2 eco-ous i 2 rovells
- 450 grs. de farina blat o espelta eco
- 50 grs. aprox. de melmelada (la que més us agradi)

A treballar:

- Batre el sucre, la canyella, els ous i els rovells
- Afegir la farina d'ametlla i la farina de blat o espelta
- Estirar la massa amb el corró entre dos papers de cuina amb un gruix de 2-3mm.
- Deixar refredar la massa unes 2h. a la nevera
- Escalfar el forn a 200 graus
- Amb un motllo de galetes grosset tallem les galetes. Han de ser parells perquè quan estiguin cuites les muntarem. Per ex: 24 galetes, 12 les perforarem amb un tallador més petitó.
- Les enfornem fins que estguin daurades, compte que són molt primes!!
- Quan estiguin cuites agafem les foradades i hi espolsem sucre glaç (hem d'esperar a que estiguin tèbies o fredes millor)
- Agafem la melmelada i l'escalfem un momentet fins que sigui líquida i amb un pinzell pintem les galetes que seran la nostra base. No cal que n'hi posem gaire. Les cobrim amb les foradades i esperem a que la melmelada qualli...et voilà!



P.D. La recepta és una adaptació de la que ha publicat la revista "Meine Familie und ich" el desembre de 2014 "Quitten Sterne"

1 comentari: