diumenge, 23 de novembre del 2014

Marmorkuchen o pastís amarmolat

Hola de nou!!!

doncs sembla que ara que arriba la fresqueta el forn ja es va posant al dia i els diumenges a la tarda tornem a treballar...
Avui us presento un pastís amarmolat o Marmorkuchen, un dels meus favorits quan vivía a Berlín...al principi el comprava empaquetat, coses de viure en residència d'estudiants sense forn, però quan vaig poder tenir.ne un a l'abast ja em vaig posar les piles. Potser no és un pastís molt original, però si boníssim i que acompanya perfectament aquestes tardes de tardor una mica tristones...

Eco-Ingredients:

- 250 grs de mantega
- 220 grs. de sucre blanc del Paraguay
- 1 paquet de sucre avainillat
- 1 punta de sal
- 3 ous
- 1 sobret de llevat
- 400 grs de farina de blat, espelta tamisada
- 1/8 l de beguda de civada, arròs o llet
- 2 cullerades soperes de cacau
- 2 cullerades adicionals de sucre


Comencem:

- Preescalfar el forn a 180º
- Batre la mantega amb el sucre fins que quedin ben barrejats
- Barrejar la farina amb el llevat
- Afegir els ous, el sucre avainillat, la llet o beguda de cereals i la farina amb el llevat. Barrejar fins que ens quedi una mescla ben espessa
- Separar 2/3 de la massa
- Afegir el cacau amb les dues cullerades de sucre al 1/3 de la massa i barrejar-ho bé. Si ens queda molt espès s'hi pot afegir una mica de beguda de cereals/ llet.
- Juntar les dues masses i amb una forquilla anar fent formes perquè ens faci l'efecte amarmolat.
- Enfornar uns 45 min. en un motlle ben grosset, ja que la quantitat de massa és bastant gran.

Ah, si feu servir el sucre blanc del Paraguay pot ser que el pastís us quedi "mulatu"



...i aquesta és l'única foto que hi ha del pastís...l'hem regalat i es veu que estava tant bo que ni foto van poder fer...


diumenge, 9 de novembre del 2014

Gaspatxo diferent o el gaspatxo de la Montse

Després de molts mesos sense publicar res, els mesos van passant i quan no estic embolicada amb una cosa és una altra (si, d'acord, excuses... :) ) i  avui he pensat que aquesta recepta, facileta i refrescant pot ser una bona idea encara que ja hagi arribat la fresca. Qui ha dit que el gaspatxo és només per prendre a l'estiu??? i com que a mi el gaspatxo clàssic no em fa el pès, us passo la meva versió...a veure que us sembla i a més és molt facileta i amb un gust molt suau.

Ingredients:

- 8 tomàquets branca o cor de bou ben madurets i grossets
- 1 pebrot vermell
- 1 punta de sal
- 1 punta de pebre blanc
- oli d'oliva de primera premsada al gust
- 200 ml de crema de civada (avena), soja o llet
- 50 grs de farina d'ametlla
- 1 poma golden

Cal dir que els ingredients millor que siguin ecològics, aprofitarem millor els nutrients i de segur que són més gustosos!!!!!

A treballar:

- Rentar, pelar els tomàquets i treure'ls les llavors (si us molesten) i fer-los a bocinets
- Rentar i fer a bocinets el pebrot vermell
- Rentar, pelar i fer a bocinets la poma
- Ajuntar els tomàquets i la poma i triturar-los ben fins
- Afegir l'ametlla i tornar a batre
- Afegir la crema de civada o soja o llet i tornar a batre (també ens ajuda a que la crema s'espessi)
- Afegir oli al gust i batre
- Afegir la punta de sal i el pebre blanc
- Tastar a veure si ja ens està bé, sino rectificar de sal, pebre i oli
- Deixar refredar a la nevera (jo no ho faig perquè les cremes fredes no em convencen)

A l'hora de servir-lo el podem acompanyar d'una mica de pa torrat, unes llavors o un ou dur trossejat...el que la vostra imaginació us suggereixi, jajaja





Au, bon profit!!!! ja m'explicareu que us ha semblat la idea