diumenge, 23 de novembre del 2014

Marmorkuchen o pastís amarmolat

Hola de nou!!!

doncs sembla que ara que arriba la fresqueta el forn ja es va posant al dia i els diumenges a la tarda tornem a treballar...
Avui us presento un pastís amarmolat o Marmorkuchen, un dels meus favorits quan vivía a Berlín...al principi el comprava empaquetat, coses de viure en residència d'estudiants sense forn, però quan vaig poder tenir.ne un a l'abast ja em vaig posar les piles. Potser no és un pastís molt original, però si boníssim i que acompanya perfectament aquestes tardes de tardor una mica tristones...

Eco-Ingredients:

- 250 grs de mantega
- 220 grs. de sucre blanc del Paraguay
- 1 paquet de sucre avainillat
- 1 punta de sal
- 3 ous
- 1 sobret de llevat
- 400 grs de farina de blat, espelta tamisada
- 1/8 l de beguda de civada, arròs o llet
- 2 cullerades soperes de cacau
- 2 cullerades adicionals de sucre


Comencem:

- Preescalfar el forn a 180º
- Batre la mantega amb el sucre fins que quedin ben barrejats
- Barrejar la farina amb el llevat
- Afegir els ous, el sucre avainillat, la llet o beguda de cereals i la farina amb el llevat. Barrejar fins que ens quedi una mescla ben espessa
- Separar 2/3 de la massa
- Afegir el cacau amb les dues cullerades de sucre al 1/3 de la massa i barrejar-ho bé. Si ens queda molt espès s'hi pot afegir una mica de beguda de cereals/ llet.
- Juntar les dues masses i amb una forquilla anar fent formes perquè ens faci l'efecte amarmolat.
- Enfornar uns 45 min. en un motlle ben grosset, ja que la quantitat de massa és bastant gran.

Ah, si feu servir el sucre blanc del Paraguay pot ser que el pastís us quedi "mulatu"



...i aquesta és l'única foto que hi ha del pastís...l'hem regalat i es veu que estava tant bo que ni foto van poder fer...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada