diumenge, 15 de gener del 2017

Apple crumble



Avui em vé de gust recuperar un pastís de poma, un apple crumble, que feia molt de temps que no preparava. Tenia unes quantes pomes i no sabia que fer·ne...una compota no em venia de gust...melmelada de poma tampoc...doncs au, el super apple crumble!!!

La recepta original és de la web www.joyofbaking.com  (Apple streusel) i jo l'he adaptat una mica, la trobava boníssima però un pèl massa dolça....

A més s'ha d' aprofitar que ara trobareu les pomes en el seu millor moment!!

Ingredients del crumble:

- 65 grs. farina blanca blat o espelta
- 1/2 culleradeta de postres de canyella
- 40 grs. mantega freda tallada a trocets
- 50 grs. sucre de canya
- 30 grs. avellana torrada picada o nou picada


Massa base del pastís:

- 130 grs. farina blanca blat o espelta
- 1 culleradeta postres llevat
- una punta de sal
- 60 grs. mantega a temperatura ambient
- 100 grs. sucre golden o de canya
- 1 ou
- 1 sobre sucre avainillat
- 80 ml. beguda civada, arròs o llet
- 3 pomes pelades i a talls prims

A treballar una mica:

Primer de tot escalfem el forn a 180º i tenir llest un motlle d'uns 20 cm. de diàmetre (no ha de tenir un diàmetre gaire gran perquè no és un pastís que quedi gaire alt)

Preparem el topping:

En un bol gran barrejar la farina i la canyella. Aixafar la mantega amb una
forquilla fins que s’assembli a unes molles grans. Afegir el sucre morè i les
avellanes o nous a trocets petits. Reservar mentres preparem la massa del pastís.

Preparem la massa del pastís:

En un bol barregem la farina, el llevat i la sal.
Agafem un altre bol i amb l'amassadora batem la mantega fins
que tingui una consistència suau i cremosa. Afegim el sucre i batem fins
aconseguir una consistència esponjosa. Afegir aleshores l’ou i el sucre avainillat
i continúem batent. Ara afegirem la barreja de farina i la beguda de cereals/llet
alternativamente, es bat només fins que s’hagi barrejat. Posar la barreja en el
motlle i allisar amb una espàtula.

Distribuir uniformement els talls de poma sobre la massa i cobrir.ho amb el
topping.

Enfornar durant uns 30minuts o fins que al punxar la massa l'escuradents ens sorti net.
El treurem del forn i  es deixar refredar 5 min. dintre del motlle. Si el treiem abans pot ser que es trenqui el topping, que és la gràcia del pastís.

Au!!! ja m'explicareu què us sembla!!! A gaudir·lo!!





1 comentari: