dijous, 21 de gener del 2016

Pastís de carbassa o Kürbiskuchen que dirien els alemanys

Ara si que puc dir que feia temps que no publicava res. No és que hagi estat apartada de la cuina, ha anat passant el temps, he anat fent cosetes que pensava que serien interessants però la manca de temps ha fet que no m'hagi dedicat al blog. I he pensat que ja era moment de tornar-hi!!!
Vaja, no m'enrotllo més...avui va de carbassa la cosa. Aquesta setmana hem tingut sobredosi de carbassa i com que no volia fer la típica crema he començat a fullejar les revistes que m'han arribat d'Alemanya últimament i he trobat aquest super pastís que ja us puc dir que ha tingut molt d'èxit!!!!

Ingredients:

- 250 grs de carbassa cacauet ratllada
- 150 grs de mantega a temp. ambient
- 150 grs de sucre morè
- 5 ous
- 1 punta de sal
- pell ratllada d'una llimona bio
- 125 grs de iogurt natural
- 1 cullerada de postres de canyella
- 1 cullerada de postres de gingebre
- 250 grs de farina de blat o espelta
- una cullerada de postres de llevat
- 50 grs d'ametlla granet
- Sucre glaç

A treballar:

- Preescalfar el forn a 180º
- Batre la mantega i afegir 75 grs de sucre
- Separar els rovells de les clares i afegir els rovells, la sal i la pell de llimona a la barreja de mantega i sucre.
- Afegir ara la carbassa i el iogurt natural
- Barrejar la farina, el llevat, la canyella, el gingebre i les ametlles
- Montar les clares a punt de neu afegint poc a poc els 75 grs de sucre que ens queden
- Ara afegir la barreja de farina, llevat, espècies i ametlles a la mescla d'ingredients humits alternant amb les clares muntades a punt de neu
- Passar la barreja a un motllo ben maco i enfornar durant 60 min aproximadament o fins que al punxar-lo ens surti net
- Quan treguem el pastís del forn el passem a una reixeta i així es refreda i el podem acabar amb una mica de sucre glaç espolvorejat o una glaça (sucre glaç + llimona+aigua)



Ah!!! es pot congelar!!! (això si no passa la Marilu per la vostra cuina i us deixa sense!!!)
A gaudir!!!!



1 comentari:

  1. Quan el vaig veure a FB ja em va seblar que havia de ser mooolt bo.... i no sembla gaire dificil, ara que sense robot.... no sé, tu perquè estàs molt ben motoritzada!!!!

    Muacx!

    ResponElimina