dimecres, 29 de juliol del 2015

Pastís de formatge


I mira per on que em torno a retrobar amb un pastís que em porta molt bons records...d'aquells de "once upon the time"...A Alemanya els pastissos amb quark són com per nosaltres el famós i "socorregut" pastís de iogurt i vaig tenir una recepta boníssima amb quark, però amb les mudances ves a saber on para...Doncs un dia una amiga a la botiga (va per tu Elena) volia fer un pastís diferent per celebrar l'aniversari de l'Àlex (us la menjaríeu!) i vaig estar investigant una recepta fàcil (el quark aquí costa de trobar) i no satisfeta amb el que va cuinar l'Elena (nyam, nyam,increïble!) vaig seguir buscant i vaig trobar una recepta semblant a la que us presento avui. Aquesta n'és una variació i la vaig fer pel sant de l'Anna. Tot i que amb la calor no es va poder refredar com calia va triomfar. A veure que us sembla a vosaltres!

Ingredients:

- 1 kg de quark natural  (formatge cremós)
- 4 ous
- 150 grs. de mantega a t.a.
- 3 culleradetes de llevat
- 250 grs. de sucre golden
- suc i pell de dues llimones (o un sobret de sucre avainillat)
- 125 grs. de farina de blat de moro (no, maizena no val)

A treballar:

- Escórrer el quark amb un col.lador molt finet (sino el quark s'escapa)
- Separar els rovells de les clares i muntar les clares a punt de neu amb 150 grs. de sucre (jo començo batent una mica les clares amb una punta de sal i vaig afegint el sucre)
- Barrejar la mantega amb la resta del sucre
- Afegir els rovells i el quark i continuar batent
- Ara afegir la llimona i el suc, la farina i el llevat
- Finalment afegir les clares a punt de neu poquet a poquet amb una llengua
- Enfornar a 180º uns 40-50 minuts o fins que estigui daurat i al punxar·lo ens surti l'escuradents ben net.
- Deixem refredar a temperatura ambient i després el podem passar a la nevera.
- Es pot congelar (dubto que en quedi si el doneu a tastar!)



I això és tot! Espero que el gaudiu i el repetiu moltes vegades!!!!!