diumenge, 7 de juny del 2015

Cuscús integral amb verdures i curry

Ara que arriba la caloreta em sembla que un plat de cuscús amb verdures és bastant encertat. Cuinat ens durarà uns dies i el podem menjar tant fred com calent. No es triga gaire a fer·lo, admet totes les variacions que se'ns acudeixin i hi podem afegir les verdures que tinguem en aquell moment. Vaja, que tot són avantatges!!!!

Au a treballar una mica:

Ingredients:

- 2 gots de cuscús
- 3 gots de brou vegetal o aigua mineral
- 1 culleradeta de curry al gust
- 3 pastanagues
- 2 pebrots verds escalibats
- 2 pebrots vermells escalibats
- 1 albergínia escalibada
 - sal al gust

A cuinar:

- Tallem la pastanaga a dauets o rodanxetes primetes
- Posem el brou a bullir i quan estigui arrencant el bull hi afegim la pastanaga i la deixem coure uns 5 min. Al final afegim la culleradeta de curry
- Aboquem el brou amb la pastanaga sobre el cuscús i deixem que s'hidrati i creixi, més o menys uns 10 minuts
- Passem el cuscús a una plata i hi posem  per sobre la resta de verdures tallades a tires ben primetes, alternant-les, així ens quedarà un plat més vistós. També podem fer alguna tira de verdures a trocets i barrejar·la amb el cuscús.


dilluns, 1 de juny del 2015

Galetes de mantega

Aquí teniu una recepta que a mi m'agrada molt de galetes de mantega. La trobareu amb diferents variacions també per la xarxa i en alguna revista. És ideal per glassejar i per fer un regalet.  Avui les he fet aprofitant un parell d'aniversaris d'amigues i un comiat d'una companya. La veritat és que són boníssimes, una mica entretingudes, però el resultat val la pena i un gran avantatge és que es conserven unes setmanes sense estovar-se!!! Au, aprofiteu que encara no ha arribat la calor per passar una tarda a la cuina!!!

Eco-ingredients:

- 650 grs. de farina de blat blanc o espelta blanca
- 250 grs. de mantega t.a.
- 200 grs. de sucre glaç (o sucre golden mòlt ben finet)
- 1 ou
- suc de mitja llimona
- pell d'una llimona
- 1 sobre de sucre avainillat
- 1 raig de beguda de civada o de llet

El sucre glaç i la farina els haurem tamisat i NO porten llevat (no me l'he oblidat!!!!)

A per feina:

- Batre la mantega amb el sucre glaç i afegir l'ou una mica batut.
- Ara afegir el suc de llimona i la pell ratllada
- Afegir el sobret de sucre avainillat i la farina a tongades.
- La massa ens quedarà consistent, per això afegirem un raig de llet o de beguda de civada perquè sigui més fàcil de treballar
- Estendre la massa entre dos papers de cuina amb un gruix de 6 mm.
- Refrigerar la massa unes dues hores a la nevera i així ens agafarà consistència
- Pre-escalfar el forn a 180º
- Tallem les galetes i les enfornem uns 15 min. o fins que estiguin daurades, que serà quan les passarem a una reixeta per deixar refredar i/o glassejar
- La massa que ens sobri de tallar les galetes la podem tornar a amassar, la posem una estoneta al congelador i en treurem més galetes




Si volem les podem punxar amb un pal de broxeta humit abans d'enfornar-les (així no es cremarà el pal al forn) i si les emboliquem amb bossetes i un llacet ja tenim un detallet!