diumenge, 26 d’abril del 2015

Seitan fumat al curry

I vet aquí que  Natursoy em va enviar una mostra del seu nou seitan fumat perquè em feia gràcia provar-lo i he pensat que seria una bona idea fer·lo amb curry a veure que en sortia. La veritat és que el seitan fumat no el coneixia i barrejar·lo amb curry em feia una mica de respecte perquè potser seria un gust massa fort, però el resultat m'ha convençut!

Ingredients:




- 1 bloc de seitan fumat
- 1 pot de 200 ml de llet de coco
- gingebre fresc
- curry al vostre gust
- pastanaga, ceba i albergínia (o les verdures que us vinguin de gust)

A treballar:

- Sofregim la ceba picada i quan ja estigui una mica cuita hi afegim la pastanaga...esperem una estona i així la pastanaga s'estovarà una mica...ara hi posem l'albergínia a daus
- Quan les verdures ja estiguin tovetes hi posem la llet de coco, una mica de gingebre ratllat i un gotet d'aigua (sino quedaria molt espès)
i deixem que bulli uns 10 min per tal de que les verdures ens agafin gust.
- Afegim el curry i el seitan a daus, ho remenem per barrejar·ho bé i ho deixem coure uns 10 minuts




I ja està! ja tenim un plat deliciós i original. A veure si el proveu i em feu saber la vostra opinió!!!!

diumenge, 12 d’abril del 2015

Amanida de quinoa

Hola!

ara que sembla que ja tenim aquí la primavera i no fa tant de fred, comencen a venir de gust les amanides i per això, la idea d'aquesta amanida amb quinoa que ens pot servir de plat únic i/o de tupper o com un bon entrant en un sopar amb els amics. Ja veureu que és una variació d'una amanida de cuscús, però amb quinoa té un toc diferent!

Eco-Ingredients:

- 200 grs. de quinoa
- 2 o 3 tomàquets d'amanir o uns tomàquets cherry al vostre gust
- unes branques d'alfàbrega
- 2 cebes tendres
- 2 alvocats madurs
- 1 ou poché per persona
- Amaniment: 5 cullerades de suc de llimona + 6 cullerades d'oli d'oliva + sal

A treballar:

- Esbandim la quinoa amb raig d'aigua freda i la deixem escórrer.
- Portem 400 ml d'aigua a ebullició (amb una miqueta de sal) i hi bullim la quinoa uns 15-20 min fins que veiem que s'ha begut l'aigua. La treiem del foc, la remenem una mica i deixem refredar en un bol.
- Fem els tomàquets a trocets (si son cherry els partim per la meitat)
- Rentar l'alfàbrega i l'eixuguem suaument embolicada en paper de cuina i la piquem
- Picar la ceba tendra
- Obrim els alvocats per la meitat  i en fem tires
- Amaniment: barregem el suc de llimona, l'oli i la sal amb una forquilla

Ous pochés:
- Necessitem una cassola ample on bullirem aigua amb un raig de vinagre o llimona
- Quan bulli l'aigua hi tirem l'ou i amb dues culleres soperes anem cobrint el rovell amb la clara. L'ou estarà cuit en uns 3 minuts aprox.
- Retirem l'ou de la cassola amb una espàtula foradada (així s'anirà escorrent) i el deixem refredar

Aquest procés el farem amb els 4 ous, sempre però, d'un en un...i sincerament, a mi m'ha costat una mica, clar que no en faig gaires d'ous pochés.

Ara que ja ho tenim tot preparat anem a montar l'amanida:

- Barregem la quinoa amb els tomáquets, la ceba tendra i l'alfàbrega
- A sobre hi repartim l'alvocat a tires
- Ous pochés: jo en poso un a cada plat i així es pot barrejar amb l'amanida al gust de cada un.





Espero que us agradi i que la proveu!!! bon profit!!!