dilluns, 1 de juny del 2015

Galetes de mantega

Aquí teniu una recepta que a mi m'agrada molt de galetes de mantega. La trobareu amb diferents variacions també per la xarxa i en alguna revista. És ideal per glassejar i per fer un regalet.  Avui les he fet aprofitant un parell d'aniversaris d'amigues i un comiat d'una companya. La veritat és que són boníssimes, una mica entretingudes, però el resultat val la pena i un gran avantatge és que es conserven unes setmanes sense estovar-se!!! Au, aprofiteu que encara no ha arribat la calor per passar una tarda a la cuina!!!

Eco-ingredients:

- 650 grs. de farina de blat blanc o espelta blanca
- 250 grs. de mantega t.a.
- 200 grs. de sucre glaç (o sucre golden mòlt ben finet)
- 1 ou
- suc de mitja llimona
- pell d'una llimona
- 1 sobre de sucre avainillat
- 1 raig de beguda de civada o de llet

El sucre glaç i la farina els haurem tamisat i NO porten llevat (no me l'he oblidat!!!!)

A per feina:

- Batre la mantega amb el sucre glaç i afegir l'ou una mica batut.
- Ara afegir el suc de llimona i la pell ratllada
- Afegir el sobret de sucre avainillat i la farina a tongades.
- La massa ens quedarà consistent, per això afegirem un raig de llet o de beguda de civada perquè sigui més fàcil de treballar
- Estendre la massa entre dos papers de cuina amb un gruix de 6 mm.
- Refrigerar la massa unes dues hores a la nevera i així ens agafarà consistència
- Pre-escalfar el forn a 180º
- Tallem les galetes i les enfornem uns 15 min. o fins que estiguin daurades, que serà quan les passarem a una reixeta per deixar refredar i/o glassejar
- La massa que ens sobri de tallar les galetes la podem tornar a amassar, la posem una estoneta al congelador i en treurem més galetes




Si volem les podem punxar amb un pal de broxeta humit abans d'enfornar-les (així no es cremarà el pal al forn) i si les emboliquem amb bossetes i un llacet ja tenim un detallet!


2 comentaris: