diumenge, 12 d’abril del 2015

Amanida de quinoa

Hola!

ara que sembla que ja tenim aquí la primavera i no fa tant de fred, comencen a venir de gust les amanides i per això, la idea d'aquesta amanida amb quinoa que ens pot servir de plat únic i/o de tupper o com un bon entrant en un sopar amb els amics. Ja veureu que és una variació d'una amanida de cuscús, però amb quinoa té un toc diferent!

Eco-Ingredients:

- 200 grs. de quinoa
- 2 o 3 tomàquets d'amanir o uns tomàquets cherry al vostre gust
- unes branques d'alfàbrega
- 2 cebes tendres
- 2 alvocats madurs
- 1 ou poché per persona
- Amaniment: 5 cullerades de suc de llimona + 6 cullerades d'oli d'oliva + sal

A treballar:

- Esbandim la quinoa amb raig d'aigua freda i la deixem escórrer.
- Portem 400 ml d'aigua a ebullició (amb una miqueta de sal) i hi bullim la quinoa uns 15-20 min fins que veiem que s'ha begut l'aigua. La treiem del foc, la remenem una mica i deixem refredar en un bol.
- Fem els tomàquets a trocets (si son cherry els partim per la meitat)
- Rentar l'alfàbrega i l'eixuguem suaument embolicada en paper de cuina i la piquem
- Picar la ceba tendra
- Obrim els alvocats per la meitat  i en fem tires
- Amaniment: barregem el suc de llimona, l'oli i la sal amb una forquilla

Ous pochés:
- Necessitem una cassola ample on bullirem aigua amb un raig de vinagre o llimona
- Quan bulli l'aigua hi tirem l'ou i amb dues culleres soperes anem cobrint el rovell amb la clara. L'ou estarà cuit en uns 3 minuts aprox.
- Retirem l'ou de la cassola amb una espàtula foradada (així s'anirà escorrent) i el deixem refredar

Aquest procés el farem amb els 4 ous, sempre però, d'un en un...i sincerament, a mi m'ha costat una mica, clar que no en faig gaires d'ous pochés.

Ara que ja ho tenim tot preparat anem a montar l'amanida:

- Barregem la quinoa amb els tomáquets, la ceba tendra i l'alfàbrega
- A sobre hi repartim l'alvocat a tires
- Ous pochés: jo en poso un a cada plat i així es pot barrejar amb l'amanida al gust de cada un.





Espero que us agradi i que la proveu!!! bon profit!!!



3 comentaris:

  1. No he tastat mai la quinoa pero aquesta amanida em sembla molt apetitosa, així que potser m'animaré!
    Petons cuinera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Anna ara que vé el bon temps podem fer un dinaret al solete i ja us en preparo una...és molt bona!!!

      Elimina