diumenge, 8 de setembre del 2013

Pastís amb llavors de rosella i llimona o Lemon and Poppy seeds loaf

Hola de nou!!!!! Com ja heu pogut comprovar tinc el costum d'esmentar a les persones que tenen alguna cosa a veure amb les receptes que cuino i aquesta recepta li he d'agrair a la Helen de The diary of a cake maker, la meva superprofessora a un  taller de pastisseria dels que més he gaudit últimament, tant per les receptes com per l'ambient!!! i també a l'Adriana de Natursoy, que sempre em posa alguna mostreta sorpresa amb les comandes dels seus productes per conèixer·los i poder fer proves.

Aquesta recepta l'he estat buscant molt de temps i he de dir que ha passat a ser una de les meves favorites per convidar a les amigues a berenar. Crec que és una recepta molt fàcil i boníssima per fer en cap de setmana ara que vé la fresqueta i amb un tè calentet.
La recepta original la trovareu aquí: The diary of a cake maker i a sota la meva versió:

Eco-Ingredients:

- 50 grs. llavors de rosella
- 185 ml. beguda d'arròs o ametlla tèbia
- 200 grs de sucre morè
- 3 ous
- 300 grs farina d'espelta o 200 grs espelta + 100 grs kamut
- 3 culleradetes de llevat
- 185 grs mantega
- pell ratllada d'una llimona + 1 raig del suc

Anem per feina:

- Batre la mantega i el sucre.
- Afegir els ous d'un en un i barrejar molt bé
- Afegir la pell de llimona + el suc

Agafem un altre bol:

- Tamisar la farina i el llevat
- Afegir un terç de la massa que hem preparat i barrejar
- Afegir una part de les llavors de rosella, la beguda de cereals i barrejar
- Repetir el procés anterior

Enfornarem  a 180º uns 40 minuts. En sortir del forn el deixarem reposar en el motlle uns 10 min. i el passarem a una reixeta fins que estigui fred.

I només puc afegir que molt bon profit!!!! i per variar, la foto ja arribarà!!!!!