diumenge, 12 de maig del 2013

Carrot cake, o sigui, pastís de pastanaga


Si, encara que no ho sembli he estat fent cosetes, sobre tot diumenges a la tarda, però aquesta entrada em va quedar en l'oblit i no m'he decidit a penjar-la fins avui...I fa tant de temps que la vaig començar que no tinc ni la foto ja!!!!
I ja feia dies que em venia de gust fer un pastís de pastanaga, la primera vegada que el vaig tastar, quan me'l van oferir uns amics anglesos estant d'Erasmus (i d'això ja fa moooooolt de temps), vaig pensar que éren una mica "rarets", (pastís de pastanaga??? aquests mengen realment coses estranyes) opinió que em va canviar en un minut al tastar-lo i que no vaig tornar a tastar fins fa un parell d'anys en versió muffin i que ha passat a ser un dels meus favorits!

Bé, no m'enrotllo més i vaig per feina!

Ingredients:

- 250 grs. de pastanaga ratllada
- 3 ous
- 200 sucre morè
- 300 grs. de farina de blat o d'espelta tamisada amb el llevat
- 200 ml. oli oliva o gira-sol
- 150 grs. nous picades
- 1 sobret de llevat
- 1 culleradeta de canyella

No cal dir que tots els ingredients són eco...per no perdre el costum, escombrant cap a casa

Recepta:

- Pre-escalfar el forn a 180º dalt i baix
- Batre els ous i el sucre fins que estiguin ben barrejats
- Afegir la pastanaga ratllada i l'oli, continuem batent
- Afegir la farina tamisada a tongades i finalment les nous picades

Passem la barreja a un motllo (grandet, surt una quantitat de massa important) i cap al forn uns 40 min. com a mínim, depenent del forn.

Cobertura:

Si el pastís us el menjareu el primer dia tot podeu fer una cobertura de formatge fresc i sucre glaç. Només heu de batre uns 300 grs. de formatge fresc cremós amb 3 cullerades de mantega a temperatura ambient, 50 grs de sucre llustre i la pell d'una llimona (ecològica, molt important per evitar restes de pesticides i altres químics!!!!) ratllada i escampar per sobre del pastís quan estigui fred.

Una altra opcíó de cobertura és fondre xocolata negra i amb un decopen anar cobrint amb línies el pastís

Bon profit!!!!!!!!!!!!!!