dimecres, 2 de maig del 2012

Muffins de xocolata

Aquests muffins van dedicats al meu germà Jaume. A ell el dolç no li diu gaire cosa, vaja, en això ens assemblem una mica, a mi m'encanta cuinar-los però no en menjo gens (cosa que el meu entorn agraeix molt perquè en tasta més!). Un dia en una de les nostres converses telefòniques (ell viu bastant lluny de casa meva) li vaig comentar que havia fet unes magdalenes de xocolata "aprofitant que tenia el forn calent després d'uns soufflés" i va dir que en volia tastar una!!! No vaig poder deixar passar aquesta oportunitat de fer-li una fornada especial per a ell i clar...de provar una nova recepta. Li vaig demanar la seva opinió per fer una nova entrada al blog i la seva resposta va ser "Boníssimes, ja les pots penjar on vulguis"...A veure que us semblen a vosaltres!

Aquí la teniu (per variar, és una petita variació d'una recepta del llibre "Magdalenas" de Xavier Barriga):

Ingredients (15-20 muffins):

  • 190 grs. de mantega pomada
  • 170 grs. de sucre morè
  • 5 rovells d'ou
  • 150 grs. de xocolata negra fosa
  • 5 clares d'ou semimuntades
  • 90 grs. de farina
  • 5 grs. d'impulsor
  • una culleradeta de cafè de sal
  • motlles de paper
  • motlles de silicona

Recepta: 

  • Preescalfar el forn a 240º (els muffins els courem a 210º)
  • Fondre la xocolata amb molt de compte a bany maria (a mi el microones no em va gaire, ara si ho voleu fer així...)
  • Barrejar amb una llengua la mantega pomada amb el sucre morè
  • Afegir els rovells d'ou i després la xocolata fosa
  • Ara afegirem les clares d'ou semimuntades (és la clau de que ens quedin uns muffins esponjosos!!)
  • Apart barrejarem la farina, la sal i l'impulsor, la barreja l'afegirem amb compte als rovells, la xoco, el sucre...
  • Omplirem els motllos de paper (que haurem posat en els motllos de silicona) fins a uns 3/4 de la seva capacitat
  • Enfornar els muffins a 210ª durant uns 15 min. aprox. Quan els treiem del forn comprovarem que estàn ben tendres per la part de dalt.
Bon profit!!!!!!